Gülen'i korku sardı!

Gülen'i korku sardı!

The GULEN-Bir Gladyo Projesi” belgeselinin galası önceki gün Pensilvanya’da Fethullah Gülen’in yaşadığı çiftliğin bulunduğu Saylorsburg kasabası yakınlarındaki Gap Theater sinema salonunda gerçekleştirildi. Gülen’in, Serkan Koç için “Can güvenliğim tehlikede. Bu kişinin evime yaklaşmasını engelleyin” şeklinde FBI’ya başvuruda bulunduğu ve yaklaşması halinde de tutuklanmasını talep ettiği öğrenildi. Gülen cemaati yapılanmasının belgelerle anlatıldığı belgeselin gösterimine, ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer ve FBI danışmanı Paul Williams da geldi. Basının yoğun ilgi gösterdiği, Kanada’dan bir gazeteci, Chicago Tribune ve yerel gazetelerin takip ettiği galaya kasabadan Amerikalı vatandaşlar da katıldı.

‘AMERİKALI DOSTLARI DA UYARMAK ZORUNDAYIZ’

Gösterimin bitiminde yapılan söyleşide konuşan Koç, “Bu film birtakım duyumlar ya da mantık yürütmeleriyle hazırlanmış bir film değil” diyerek belgeselin Gülen hareketinin faaliyetlerini incelemek için gittikleri ülkelerden ve Türkiye’den elde ettikleri bulgular üzerine kurgulandığına dikkat çekti.

Gülen okullarına karşı ve onları yakından takip eden Amerikalı Marry Addi “Filmin Amerikan karşıtı olduğunu ve bunu tasvip etmediğini” savundu. Bunun üzerine Yönetmen Koç, Addi’ye “Biz Amerikalı dostları da uyarmak durumundayız. El Kaide ve IŞİD örneğindeki gibi her türlü aşırılık en sonunda onu kullananı da vurur. Bize Fethullah Gülen gibi unsurlarla gelmeyin. Bizimle iyi dostluk kurmak istiyorsanız, bizim laik bir Atatürk Cumhuriyeti olduğumuzu unutmayın. Ben Amerikan halkının karşısında değil, Gülen gibi unsurları yaratan ve dostluğumuzu bozan politikaların karşısındayım” yanıtını verdi.

Gala gösteriminden sonra Aydınlık’a konuşan Koç şunları söyledi: “Söz verdiğimiz gibi, bütün engelleme girişimlerine rağmen filmimizi Pensilvanya’da gösterdik. Bu gösterim bizim için bir eylemdi ve başardık. Önce filmimizi çıkartmamızı ardından da dağıtımını engellemeye çalışmışlardı. Bu gösterim buna tepki için yapıldı. Pensilvanya’da, konuya merak duyan bir kitle katıldı. Filmin sonunda seviyeli bir tartışma da yaptık. Onlar da üst düzey katılım sağladılar, sağ olsunlar. Ama yine sahte belgelerle yazmışlar. Filmi orada göstererek ayarlarını bozduk.”

Aydınlık

# pensilvanya # Gülen # Gala # serkan koç # the gülen belgeseli