İdlib'deki saldırı dünya basınında

Dünya basını İdlib'deki saldırıyı son dakika olarak duyurdu. İngiliz Financial Times, çatışma riskinin ortaya çıktığını iddia etti. Alman Deutsche Welle ise "Türkiye, NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip." ifadelerini kullandı. Yapılan haberlerde Türkiye-Rusya ilişkeri hedef alındı.

İdlib'deki saldırı dünya basınında

Uluslararası gazeteler ve haber ajansları, hava saldırısı sonucu 33 Türk askerinin şehit edilmesini son dakika olarak duyurdu.

Alman Deutsche Welle, haberi, "Türkiye, NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip. Daha önce sadece bir kez bu madde işletildi o da ABD'nin talebiyle Afganistan'da." şeklinde paylaştı.

ABD gazetesi New York Times, saldırıların Suriye'deki savaşın seyrini değiştirebileceğini yazdı.

İngiliz The Guardian ise Rusya'yı hedef aldı. Haberde, "Türkiye, Suriye iç savaşında en kötü günü yaşadı. Rusya üç aydır İdlib'de Şam'a yardım ediyor." ifadelerine yer verildi.

Yine İngiliz basınından Financial Times, "Saldırı, Türkiye'yi Suriye rejimi ile Rus müttefiklerine karşı topyekûn bir çatışmaya itme riski taşıyor." yorumunu yaptı.

Fransız gazetesi Le Monde da Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulabileceğini ileri sürdü. Haberde, "Bombardımanlar Ankara ile Moskova'nın arasını açma riski doğuruyor. Rus ve Türk yetkililer arasındaki yeni tur görüşmeler Perşembe günü Ankara'da gerçekleşti, sonucuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı." denildi.

Katar merkezli Al Jazeera, haberinde, "Hava saldırısında Türk askerlerinin hayatını kaybetmesi gerilimi daha artıracak, yeni bir insani kriz dalgası tetiklenebilir." ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

# idlib # Financial Times # Deutsche Welle