Başsavcı Mustafa Alper'in ölümünün ardından yeni gelişme

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüyle ilgili haber ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlatılanların sayısı 32'ye yükseldi. Bu kişiler hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan işlem yapılacak.

Başsavcı Mustafa Alper'in ölümünün ardından yeni gelişme

Şehit Başsavcı Mustafa Alper ile ilgili paylaşım yapan 32 kişi soruşturuluyor.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüne ilişkin yapılan haberlerin ve sosyal medyada yazılan mesajların tespit edilme süreci devam ediyor.

FETÖ ile mücadele edenlerin itibarsızlaştırıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, işlem başlatılanların sayısı 32'ye yükseldi.

Savcılık, bu 32 şüphelinin adreslerini belirleyere, ifadelerine başvuracak. Şüpheliler hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan işlem yapılacak.

Başsavcı Alper'in ölümüyle ilgili Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde iki gün önce yayınlanan habere ilişkin, internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven dün sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. Alper hakkında 7 günlük gözaltı süresi alındı. Ayrıca aynı soruşturma kapsamında, FETÖ yöneticiliğinden hakkında yakalama kararları bulunan Tuncay Opçin ve Emre Uslu'ya Başsavcı Alper'in ölümüyle ilgili paylaşımları hakkında da işlem yapılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# denizli # mustafa alper