Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "Ayasofya Daveti"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Ayasofya Camii'nin açılış törenine davet etti. Kılıçdaroğlu bu daveti geri çevirdi. Akşener ise kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "Ayasofya Daveti"

24 Temmuz'da Ayasofya Camii'nin ibadete açılış töreni yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CHP ve İyi Parti'nin Genel Başkanlarını açılış törenine davet etti.

Daveti Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi duyurdu. Erbaş'ın parti genel başkanlarını bizzat aradığını belirti. Kılıçdaroğlu'nun kabul etmediğini, Akşener'in ise davete katılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun ibadetin kameralar önünde yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri çevirdiği belirtildi.

Akşener'in ise Erbaş'ın davetinden memnun kaldığını, cuma günü Ayasofya'da olacağını bildirdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınların rahatça ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Ayasofya Camisi'nin içinde kadınlara yer ayrılmasını istediği ifade ediliyor. Ayasofya’daki ilk cuma namazına Emine Erdoğan ile kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katılması bekleniyor.

ulusal.com.tr

# kılıçdaroğlu # ayasofya # Akşener # Diyanet İşleri Başkanı