TSK'de rütbe töreni: Terfi edenlere yeni rütbeler verildi

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde terfi eden personele yeni rütbeleri törenle verildi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

TSK'de rütbe töreni: Terfi edenlere yeni rütbeler verildi

Bir üst rütbeye terfi eden Türk Silahlı Kuvvetleri personeli yeni apoletine kavuştu.

4 Ağustos tarihinde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında 17 general ve bir amiral üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Bu kararlar kapsamında Milli Savunma Bakanlığında bir tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve bakan yardımcıları katıldı.

Bakan Akar, TSK komuta kademesi ve bakan yardımcıları terfi eden personele yeni rütbe işaretlerini verdi.

Yeni rütbe alanlar arasında Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Serhat Bayraktaroğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra Korgeneralliğe yükseltilen 3'üncü Ordu Komutanı Levent Ergün ve 6'ıncı Kolordu Komutanı Metin Tokel de yeni rütbe alan isimlerden oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terfi eden personeli tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # tsk # tören # Milli Savunma Bakanlığı # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # Yaşar Güler # Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler # Ali Sivri # apolet # yüksek askeri şura # MSB TSK