Clubhouse'da sızdırma skandalı

Sosyal medya uygulaması Clubhouse büyük bir skandalla gündem oldu. Uygulamanın kullanıcısı olan yaklaşık 4 milyon kişinin verileri sızdırıldı. Kullanıcıların telefon numaralarının Darknet'te satışa çıkarıldığı belirtildi.

Clubhouse'da sızdırma skandalı

Dijital iletişim uzmanlarının sürekli uyarılarda bulunduğu sosyal medya uygulamasıClubhouse veri sızıntısı ile gündeme geldi.

Clubhouse kullanıcılarına ait yaklaşık 4 milyon telefon numarasının karanlık ağ olarak bilinen Darknet'te satışa çıkarıldığı tespit edildi.

Sızıntıyı, bilgi güvenliği uzmanı Marc Ruef ortaya çıkardı. Ruef, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Clubhouse kullanıcılarına ait 3 milyon 800 binden fazla telefon numarasının Darknet'te satışa sunulduğunu belirtti.

Hackerler telefon numaralarını 4 Eylül’e kadar "tek bir ciddi alıcıya" satma niyetinde olduğunu duyurdu. Ellerinde gerçekten telefon numaralarının olduğunu kanıtlamak için ise bir kısmını yayınladılar.

Ruef, uygulamayı kullananların yanı sıra, rehbere erişim iznini verenlerin kişi listesindeki herkesin telefon numarasının sızdırılmış durumda olduğunu da ifade etti.

# sosyal medya # telefon numaraları # clubhouse # Sosyal medya uygulaması