Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tekerlekli araçları taşıyan "Ro-Ro" gemilerine TIR şoförlerinin binmesine izin verildiğini açıkladı. Pekcan, Kovid-19 önlemleri nedeniyle ihracat sevkiyatlarının olumsuz etkilenmemesi için bu kararın aldığını belirtti.

Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması

Ro-Ro seferlerine ilişkin yeni açıklama geldi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, uluslararası taşımacılığa yönelik olarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. Düzenleme İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı ile Dışişleri bakanlıklarıyla eş güdüm içinde uygulanacak. Pekcan, tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan Ro-Ro gemilerine ilişkin düzenlemeyi sosyal medyadan duyurdu. Pekcan, düzenlemenin nedenine de değindi.

Bakan Pekcan, TIR şoförlerinin tam sosyal izolasyonunun zorunlu tutulacağına işaret etti. Pekcan, gümrük kapılarında araç ve şoförlere ilişkin alınan önlemlerin gemiye alınan şoförlere de uygulanacağını belirtti.

Pekcan ayrıca Kovid-19 sürecinde ticarette alternatif taşıma yöntemlerinin yoğun şekilde kullanılmasını hedeflediklerini kaydetti. Taşımalar her türlü sağlık tedbiri sağlanarak yapılacak. Lojistik maliyetlerinin yönetilebilir seviyelere çekilmesi de hedefler arasında.

ulusal.com.tr

# pekcan