Yargıda ''jüri'' modeli

Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasını başlatan savcıları hedef almasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ağzındaki baklayı çıkardı. Ala, yargında köklü değişiklikler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Formül ise "Jüri" sistemi...

Yargıda ''jüri'' modeli

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla sarsılan AKP, yargıda yeni düzenlemeler için harekete geçti. Açıklama ise operasyonların ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Âlâ'dan geldi.

ES //

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Efkan Ala, yargıda köklü değişikler içeren yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Âlâ, "Formül olarak şunu söylüyorum, halka hesap vermeyen bütün yapılar antidemokratiktir. Jüri sistemi nedir Batı’da? Meslek dışı hâkimlik, halkın orada meclisleriyle var olması, sürekli var olması" dedi.

Yasadışı dinleme ve izlemelere de değinen Ala, Güneyde bir ilin hakim kararıyla devlet içindeki bir çete tarafından 6 ay boyunca dinlendiğini söyledi.

Ala, "Bir suç çetesi haline gelmişse, o meseleler tespit edilip gereği yapılıyor. Zarar verme kapatisesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çeteleşmenin gereği yapılacaktır." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # savcı # yargı # muammer güler # yolsuzluk soruşturması # efkan ala