TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Avukatlık Kanunu açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, seçim usulünde yapılacak değişikliğe ilişkin Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. Alternatif barolar kurulacağına ilişkin iddiaları yalanlayan Feyzioğlu, “Masada olmadığına dair yaptığım temaslarda bana aktarıldı” dedi. Feyzioğlu, seçim sistemindeki değişikliğe ise Anadolu barolarının söz sahibi olması için gerek duyulduğunu belirtti.

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Avukatlık Kanunu açıklaması

"Alternatif baro" iddiasını yalanladı. Seçim usulü değişikliğinde ise ihtiyaca dikkat çekti.

Baroların ve meslek odalarının seçim sisteminde değişiklik için hükümet harekete geçti. Ancak konuya ilişkin bazı iddialar da ortaya atıldı. Büyük illerde alternatif baroların kurulacağı öne sürüldü.

Tartışmalara ilişkin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin FeyzioğluUlusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. Feyzioğlu, alternatif baro iddiasının doğru olmadığını vurguladı. Masaya gelmesi halinde ise tehlikeye dikkat çekti.

Feyzioğlu, "Böyle bir düzenlemenin hiçbir şekilde masada olmadığına dair daha bugün yaptığım temaslarda da bana aktarıldı. Çünkü çoklu baro isteyenin bir ilde istediği kadar baro kurması, ya da baroya kayıt zorunluluğunun ortadan kaldırılması, yargıyı, FETÖ’ye, PKK’ya, DHKP/C’ye teslim etmektir. Eğer olur da binde bir ihtimalle tasarı bu şekilde teklifleşmeye evrilecek olursa Türkiye açısından bir felaket olduğunu en güçlü şekilde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Feyzioğlu, seçim usulünde yapılması planlanan değişikliği de değerlendirdi.

Feyzioğlu, "Taslağı hazırlayanlarla yaptığım konuşmalarda bana söylenen nedir? Hem Anadolu barolarının bu yok sayılmasına karşı bir demokratik düzenleme hem de büyükşehirlerdeki barolarda yok sayılan büyük çoğunluğa da temsil imkanı vermek." ifadelerini kullandı.

Anadolu barolarının temsiliyetine de değinen Feyzioğlu, "Bugün yok sayılan, sayıları sebebiyle hiçbir karar alma sürecinde dönüp de bakılmayan baroları mevcut seçim sistemi sebebiyle özellikle TBB Genel Kurulunda etkili göremiyoruz. 40-50 Anadolu barosu bir araya geldiğinde 2 tane büyükşehir barosu kadar temsili yok. Anadolu’nun, baroların bir rahatsızlığı vardı. Temsile ilişkin bir değişiklik çalışılmakta." diye konuştu.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# Metin Feyzioğlu # ulusal kanal # Türkiye Barolar Birliği # tbb # baro # Avukatlık Kanunu