KADEM'den İstanbul Sözleşmesi'ne destek

Kaldırılması tartışılan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik Kısa adı Kadem olan Kadın ve Demokrasi Derneği'nden bir açıklama geldi. Dernek 16 soru ve yanıtıyla tartışmaları değerlendirdi. Sözleşmenin arkasında duran Kadem, eşcinselliğin meşrulaştırıldığı yönündeki eleştirileri reddetti.

KADEM'den İstanbul Sözleşmesi'ne destek

Kadın ve Demokrasi DerneğiKademİstanbul Sözleşmesi tartışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Dernek, 16 soru ve bu sorulara verilen yanıtlarla sözleşmeyi ve üzerinden yürüyen tartışmaları değerlendirdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlara yönelik her tür şiddete karşı hukuki çerçevede detaylı bir koruma sağlayan ilk uluslararası belge olduğu ifade edildi.

Sözleşmenin kaldırılmasına karşı tavır alan KADEM, bu belgeyi ilk onaylayan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Sözleşmenin kadın erkek fark etmeksizin tüm mağdurları kapsadığı belirtildi. Yine sözleşmenin eşcinsel yönelimlerin meşrulaşmasına sebep olduğu iddiaları yalanlandı. Böyle bir yorumun "kötü niyetli" olduğu ileri sürüldü.

Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu KADEM'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Ayrıca İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun da yönetim kurulunda görevli.

ulusal.com.tr

# İstanbul Sözleşmesi # Kadın ve Demokrasi Derneği # kadem # sümeyye erdoğan bayraktar