Diyarbakır kısa film festivali ne zaman düzenlenecek?

Doğal güzelliği, tarihi ve kültürel zenginliğiyle kadim kent Diyarbakır, sinema dünyasıyla buluşacak. 1-4 Haziran 2021 tarihleri arasında “1. Diyarbakır Kısa Film Festivali” düzenlenecek. Kent, salgın tedbirleriyle sinema dünyasının birçok ismi ağırlayacak. Festival internet üzerinden canlı olarak takip edilebilecek.

Diyarbakır kısa film festivali ne zaman düzenlenecek?

Haber-Kamera: Ekrem Demir

Güneydoğu Anadolu bölgemizde artık terör unutuldu. Bölgede kültürel etkinlikler salgın tedbirleriyle yavaş yavaş başlıyor. Onlardan biri de film festivali. Doğal güzelliği, tarihi ve kültürel zenginliğiyle kadim kent Diyarbakır, sinema dünyasıyla buluşuyor.

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından 1-4 Haziran tarihleri arasında “1. Diyarbakır Kısa Film Festivali” düzenlenecek. Festival için geri sayım başladı.

Festivale rekor sayıda başvuru yapıldı. Çevrimiçi yapılan başvuruların 1266’sı uluslararası gösterim, 587’si kurmaca, 172’si de belgesel kategorisinden oldu.

Kent, salgın tedbirleriyle sinema dünyasının birçok önemli ismini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl salgın nedeniyle yabancı katılımcı olmayacak. Festivalin düzenleyicisi, Dernek Başkanı ve Yönetmen Serhat Gönen, festivalle ilgili Ulusal Kanal’a konuştu.

Gönen, festivalin ödül heykelciği ile ilgili de bilgi verdi.

Festivalin açılış ve kapanış galası ile tüm gösterim ve etkinlikler, derneğin ve festival adına açılan sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek.

# açıklama # diyarbakır # ulusal kanal # festival # sinema # güneydoğu # tarihi # kültürel