Balyoz'da 11 delil

Balyoz Davası'nda özel mahkemelerin kaldırılmasının ardından önemli bir yeniden yargılama başvurusu yapıldı. Avukat Nevzat Güleşen; başvuruda yeniden yargılama için; TÜBİTAK raporu, Başbakan Erdoğan ile Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın kumpas açıklamalarının da aralarında olduğu 11 delil gösterdi.

Balyoz'da 11 delil

Ergenekon tutukluları serbest kaldı, gözler Balyoz ve Askeri Casusluk Davası'na çevrildi.

Balyoz Davası'nda özel mahkemelerin reddettiği yeniden yargılama başvurusu, şimdi de normal ağır ceza mahkemesine yapıldı.

Avukat Nevzat Güleşen, İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden yargılama için 11delil gösterdi.

TÜBİTAK'ın 5 numaralı harddisk ile ilgili "sahteciliği ortaya koyan" son raporuna başvuruda yer verildi.

Başbakan Erdoğan'ın "Balyoz Davası'nı alelacele hallettiler. Burada bir katakulli olduğu çok açık" şeklindeki açıklamasına da başvuruda yer verildi.

Yeniden yargılama için delil gösterilen bir diğer açıklama ise Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "Milli orduya kumpas" yazısı..

Deniz Hakim Doğan Uysal'ın avukatı Güleşen, Balyoz dosyasındaki bin 500'ü aşkın tarih çelişkisi ve mantık hatasına da başvuruda delil olarak gösterdi.

Balyoz Davası'yla ilgili raporlarda imzası olan TÜBİTAK bilirkişileri hakkındaki takipsizlik kararının mahkeme tarafından kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması da başvuruda yer verilen yeniden yargılama delilleri arasında.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # tübitak # delil # 11