Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden ilginç karar!

Ermeni meselesi üzerine Rus arşivlerinde on binlerce belge inceledi, 8 kitap yazdı, 14 kitabı yayına hazırladı, kitapları birçok dile çevrildi. Ama Ermeni meselesinde yeterli derinliğe sahip değil! Söz konusu kişi Araştırmacı yazar Mehmet Perinçek! Bu yorumu yapan ise Kayseri Erciyes Üniversitesi yönetimi. Verilen karar ise, Perinçek'in üniversitede vereceği panele ilişkin...

Kayseri Erciyes Üniversitesi ilginç bir karara imza attı.

Üniversite, Ermeni meselesi konusunda Türkiye'nin en birikimli yazarlarından Mehmet Perinçek'in üniversitede vereceği paneli iptal etti, hem de ilginç bir yorumla!

Erciyes Üniversitesi Düşünce Tartışma Kulübü öğrencileri, okulda "Ermeni Soykırımı Yalanı" etkinliği düzenlemek istedi. Panelin konuşmacısı ise, Araştırmacı Yazar Mehmet Perinçek'ti.

Panel için üniversite yönetiminden izin de alındı. Ancak okulun Öğrenci Faaliyetleri Komisyonu Başkanlığı, önce izn verdiği etkinliği kısa bir süre içinde iptal etti. İptal kararına ise skandal bir gerekçe bulundu.

Rus arşivlerinde on binlerce belge inceleyen, 8 kitap yazıp 14 kitabı da yayına hazırlayan ve kitapları birçok dile çevrilen, 9 tebliği ve makalesi ile 2 ansiklopedi maddesi bulunan Perinçek'in panelde konuşması istenmedi.

Öğrencilere sunulan iptal gerekçesinde Mehmet Perinçek'in bu konunda yeterli derinliğe sahip olmadığı savunuldu.

Tarihçi yazar Orhan Karaveli, karara tepki gösterdi.

Düşünce Tartışma Kulübü'nün danışmanı Profesör Doktor Ertuğrul Esel, karara şaşırmadığını belirtti. Esel, "Önceden de etkinlik girişimlerimiz oldu. Ama üniversitenin genel tavrı bize karşı olduğu için izin vermemekte ısrarlılar" dedi.

Etkinlikle ilgili kararı veren Üniversite yönetimi ise Ulusal Kanal'ın çabasına rağmen herhangi bir yanıt vermedi.

ulusalkanal.com.tr

# mehmet perinçek # ermeni meselesi # kayseri erciyes üniversitesi