Memurların yeni Anayasa'dan beklentisi ne?

Memur-Sen Konfederasyonu, kamu görevlilerinin yeni Anayasadan beklentilerini açıkladı. Konfederasyon, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, grev yasağının son bulmasını ve Yüksek Hakem Kurulu’nun yapısının değişmesini istedi.

Memurların yeni Anayasa'dan beklentisi ne?

Haber: Seda Akyüz

Yeni Anayasa üzerinde siyasi partilerin çalışması sürerken işçi ve memur cephesi de çalışma hayatındaki sorunlara yönelik kendi öneri metinlerini hazırlıyor. Bu kapsamda Memur-Sen, Genar Araştırma Şirketi ile birlikte kamu görevlilerinin yeni Anayasadan beklentilerini içeren bir saha çalışması yaptı.

5 bin 586 kamu görevlisi ile yapılan araştırmanın sonuçlarını Genel Başkan Ali Yalçın açıkladı.

Memurların yeni Anayasada değiştirilmesini istediği sorunların başında örgütlenme hakkı, grev yasağı ve sözleşmeli çalışma geldi.

Genel Başkan Ali Yalçın: ''Kamu görevlilerinin örgütlenme özgürlüğü kısıt ve sınırlama içermeksizin anayasal teminat altına alınmalıdır. Toplu pazarlık hakkını zedeleyen, hak kayıpları yaşanmasına neden olan grev yasağı kaldırılmalı, grev hakkı tanınmalıdır. Kamu görevlilerinde statü hukukunun gereği olarak kadrolu istihdam dışındaki modeller uygulanmamalıdır''dedi.

Memurlar, Yüksek Hakem Kurulu’nun yapısında da değişiklik talep etti.

# anayasa # örgüt # Ali Yalçın # memur # pazarlık # memursen