Tropikal meyvelerin yurdu: Gazipaşa

Antalya’nın ılıman iklim özelliği taşıyan Gazipaşa ilçesi, tropikal meyvelerin yurdu haline geldi. İklimi, toprağı ve en çok da ona emek veren insanları sayesinde ilçede, yetişmeyen tropikal meyve neredeyse yok. Bu meyveler ilçeden dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Gazipaşalı üreticiler, daha fazla ihracat için devletten teşvik ve destek bekliyor.

Tropikal meyvelerin yurdu: Gazipaşa

Eşsiz ikliminin meyvelerini topluyor. Ejder meyvesinden pasifloraya, avokadodan papayaya tropikal meyvelerin neredeyse tamamı bu topraklarda yetişiyor. Antalya’nın yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Gazipaşa ilçesi, tropikal meyvelerin yurdu haline geldi.

Elverişli iklimi kadar toprağı ve ona emek veren insanlarıyla ilçede, tropikal meyve üretimi daha da hız kazandı.

Tropikal meyveler üreticisine iyi verim ve yüksek gelir sağlıyor. Bu nedenle çiftçiler, tropikal meyve üretimine yöneliyor.

Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aslan, taleplerini anlattı.

Tadı ve aroması bu toprakların bereketi ile harmanlanan tropikal ürünler, hem Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor, hem de birçok ülkeye ihraç ediliyor. Üreticiler, ihracat kapılarını daha çok açmak istiyor.

# türkiye # antalya # üretici # üretim # meyve # gazipaşa # Tarım # ziraat # Antalya Gazipaşa # ahmet aslan # tropikal # tropik # tropikal meyve