Başpiskopos Elpidophoros ABD'den yardım istedi

Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposu Elpidophoros, Türk yasalarını çiğneyen bir skandala imza attı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve İstanbul'da ikamet eden, Başpiskopos , 24 Eylül'de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü. Görüşmede Türkiye hedef alındı. Elpidophoros, ABD'den Türkiye'ye karşı yardım istedi. Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposu 23 Temmuz 2020'de de Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile görüşmüştü...

Başpiskopos Elpidophoros ABD'den yardım istedi

AmerikaRumOrtodoksBaşpiskoposuElpidophoros, ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü. Yasadışı görüşmede hedef Türkiye oldu.

Elpidophoros ile Mike Pompeo arasındaki görüşmeyi Yunan Katimerini gazetesi yazdı. Toplantıda, Doğu Akdeniz'deki güncel olayların gözden geçirildiği, Başpsikopos'un, Ayasofya'nın camiye dönüşümü konusundaki endişelerini dile getirdiği belirtildi.

Elpidophoros daha sonra görüşme ile ilgili basına demeç verdi. ABD'den yardım istediğini söyledi.

Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik sürekli artan saldırgan konumu ile bağlantılı olarak, Yunan-Amerikan toplumunun giderek artan ciddi endişelerini ve derin kaygılarını ifade etme fırsatım oldu. Amerikan hükümetinin Ekümenik Patrikhanesi’ni, Türkiye'deki Rum cemaatini ve Türkiye'deki tüm dini azınlıkları desteklemesi için Dışişleri Bakanına ricada bulundum.

Başpiskopos Elpidophoros, 23 Temmuz 2020 'de de Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Mike Pence ile görüşmüştü.

ABD Başkanı Trump’a Türkiye’yi şikayet eden Elpidophoros, Ankara’nın aldığı kararların Rus Ortodoks Kilisesi’nin ve Moskova'nın işine geldiğini söylemişti.

# abd # türkiye # amerika # trump # pompeo # Rum # ortodoks