Putin'e bir milyon soru

Rus televizyonlarından canlı yayımlanacak ‘Vladimir Putin'le Direkt Hat' programı için halkın çağrı merkezlerine gönderdiği soruların sayısının bir milyonu geçtiği belirtildi.

Putin'e bir milyon soru

Programın canlı yayımlanacağı kanallardan biri olan Rossiya 24'ün muhabiri, halkın Putin'e yöneltilmesi için çağrı merkezine gönderdiği soruların sayısının 1 milyon 200 bini bulduğunu belirtip bu soruların çoğunun sosyal sorunlarla ilgili olduğunu aktardı.

Ruslar, yarın TSİ 12.00'de yayımlanacak programda Putin'e iletmek istedikleri sorularını bir telefon numarasına mesaj olarak atabildikleri gibi moskva-putinu.ru sitesine de yazabiliyorlar.

KİŞİSEL SORULARA DA ZAMAN AYRILACAK

Bu arada programda Rusya lideri Putin'e yöneltilecek kişisel sorular için de zaman ayrılacağı söyleniyor.

SORU SAYISI 3 MİLYONU GEÇMİŞTİ

Vladimir Putin'le Direkt Hat programı geçen yıl 3 saat 58 dakika sürmüştü.

Bu program için gönderilen soruların sayısı 3 milyonu geçmişti ancak Putin soruların 55'ine yanıt verebilmişti.

EN UZUN SÜREN DİREKT HAT 2013'TE

Direkt Hat programlarının en uzunu ise 2013'te gerçekleşti. Putin, 4 saat 47 dakika süren bu programda 85 soruya yanıt verdi.

'PUTİN GECE SAATLERİNE KADAR HAZIRLIK YAPACAK'

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Putin'in bugün bütün gün, gece saatlerine kadar Direkt Hat programı için hazırlık yapacağını ve başka bir programının olmadığını söyledi.

Peskov ayrıca halkın Putin'e yöneltilmesi için çağrı merkezlerine ilettiği soruların içinde ciddi konularla ilgili sorular, felsefi sorular ve somut yardım çağrılarının yer aldığını belirtti./sputnik

# rusya # vladimir putin # Direkt Hat