Amfibi deniz piyadeleri Mavi Vatan 2019 tatbikatından göz kamaştırdı

“Görevim, hedefimi ele geçirerek kıyı başını tutmaktır… Can kardeşimi sahilde bıraksam da, bir an duraklamayacağım… Sahil mayınlı olsa da, korkmayacağım... Son mermime kadar düşmanla savaşacağım… Esir olmayacağım. Gerekirse öleceğim… Ya zafer… Ya ölüm... Vatan Sağolsun.” Bu andın okunmasından hemen ardından Deniz Piyadeleri hücuma kalkıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem karada hem de denizde görev yapabilen gücü amfibi deniz piyadeleri Mavi Vatan 2019 tatbikatından göz kamaştırdı.

Amfibi Hücum Timi su içinde olduğu kadar karada da hızlı hareket yeteneğine sahip. Timler düşman hedefini hiç beklenmedik anda vuruyor.

Deniz piyadeleri, Türkiye'nin jeostratejik konumu ve açık denizlerdeki menfaatlerinin korunmasında önemli rol oynuyor. İzmir Foça’daki Deniz Üssü’nde konuşlu Amfibi Deniz Piyade Tugayı, “daima hazır" sloganıyla zorlu görevleri başarıyla tamamlıyor.

Deniz piyadeleri, atış konusunda "üst düzeyde" yetiştiriliyor. Tehlikeli görüntüleri nedeniyle timler, "timsah" olarak da adlandırılıyorlar.

Komando eğitiminden geçen timsahlar, bottan hareket halindeki gemiye çıkma, halatla helikopterden inme, kaçma-kurtulma, arazi şartlarında hayatta kalma, ileri düzey yüzme gibi eğitimler de alıyor.

Amfibi Hücum Timleri çıkarmadan hemen önce gemide Deniz Piyade Andı'nı okuyarak motive oluyor.

Kapakların açılmasıyla deniz piyadeleri “Ya istiklal ya ölüm” anlayışıyla hücuma geçiyor.

Hız onlar için can demek, kan demek, vatana demek. Çünkü 5 saniye ayakta kalan ölür. Amfibi Deniz piyadeleri sürünerek ve kısa süre ayakta kalarak kıyı başını tutuyor. Ardından da hedefleri tek tek yok ediyor.

Mavi Vatan Tatbikatı’nda timsahlar nefes kesti. Timlerin kullandığı, MPT-76 Piyade Tüfeği, BORA 12 Keskin Nişancı Tüfeği, MK-19 Otomatik Bombaatar, drone ve vurucu drone, dronesavar, tabanca, termal/gece ve gündüz görüş sistemleri ile kişisel teçhizatların tamamı milli imkânlarla üretildi.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

# Mavi Vatan # Amfibi