Yedi Bölge soruyor: 'Kim Çağırdı?'

Macaristan doğumlu, 2. Dünya Savaşı’nda toplama kamplarından kaçarak hayatta kalabilmiş ve savaş sonrası İsrail'e göç ederek hayatına orada devam etmiş ünlü mizah yazarı Ephraim Kishon'un nefis bir hikâyesi bu sezon Yedi Bölge Oyuncuları tarafından ''Kim Çağırdı?'' ismiyle sahneleniyor. İzlerken kahramanları için pek çok kez “İşte o!” diyeceğiniz, anlatılan olaylara bugün bile tanık olduğumuz, her şeyiyle bize yakın ve belki de bizi bize anlatan sıcacık bir oyun: Kim Çağırdı?

Yedi Bölge soruyor: 'Kim Çağırdı?'

Her biri kendi işinde son derece profesyonel olan ama tam 34 yıldır “amatör” bir ruhla tiyatro yapan Yedi Bölge Oyuncuları, 20 Nisan’da Su Gösteri Sanatları Sahnesinde tiyatroseverler ile bir kez daha buluşacak.

Üniversite öğrencisinden eczacıya, tekstil işçisinden gazeteciye, mühendisten muhasebeciye hepsi farklı alanlarda işinde gücünde olan bir grup insan, haftanın belki de en güzel günü cumartesileri tüm gün prova yapıp, her yıl mutlaka bir oyun sahneliyor.

2017 yılında Tiyatro Gazetesinin düzenlediği Anadolu Tiyatro Ödüllerinde "En İyi Meslek Üstü Tiyatro Ekibi” seçilen Yedi Bölge Oyuncuları, Kim Çağırdı’da yine muhteşem bir performans sergiliyor.

Usta mı usta “Kurt” bir politikacı, etliye sütlüye karışmayan, dünyadan habersiz kendi halinde, adeta Şirinler gibi yaşayan bir köye giderse ne olur? “Kim Çağırdı?” bizlere işte bu sorunun yanıtını aktarıyor.

“Kim Çağırdı?” yı Macar asıllı dünyaca ünlü yazar Ephraim Kishon’un Tavuk Kümesinde Tilki isimli eserinden uyarlayıp oyunlaştıran Tanju Koçak, aynı zamanda oyunu sahneye koyan isim. Oyunun konusuna gelince…

Ünlü politikacı Kurt Politer rahatsızlanınca dinlenmek üzere ülkenin dünya ile bağlantısı olmayan ücra bir köyüne, Kimyonköy’e gider.

Ve, her şeyden habersiz günlük hayatlarına devam eden köylülerin arasına adeta saatli bir bomba gibi düşer Politer ve “bakıcısı” Kalfi.

Kurt Politer’in köye gelmesi başta köy halkı tarafından pek umursanmaz. Ancak yılların politikacısı olan Politer yavaş yavaş köyü karıştırmaya ve köylülerin arsını bozmaya başlar. Düne kadar iktidar hırsı nedir bilmeyen, aralarında çekişmeden geçinen köylüler ve Kimyonköy, inanılmayacak derecede komik ve hatta trajikomik olaylara, insanı şaşkına çeviren entrikalara sahne olur…

2 perde olarak sahnelenen oyunu kalabalık bir ekibin bir araya gelmesiyle bizlerin beğenisine sunuluyor.

Oyunda; Erkan Doğan, Zafer Devrim Erden, Umut Tezerer, Tanju Koçak, Savaş Berber, Murat Orkun Çerci, Berna Yavaş, Alpay Atalay, Eda Zeynep Kaya, Banu Baddal, Melek Kaya, Murat Yeşilmen, Bahar Baddal, Selen Altan, Özay Topuz ve Ayşen Kümbül rol alıyor.

TAM 34 YILDIR ÜRETİYORLAR

YEDİ BÖLGE OYUNCULARI, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi kütüphanecilik bölümü öğrencileri tarafından kuruldu. Grup, ilk yönetmeni Hasan Çınar yönetiminde 31 Mayıs 1986’da Orhan Kemal’in “Kardeş Payı” adlı oyunu ile Beyoğlu Küçük Sahne’de perdelerini açtı. Kâğıthane Belediye Tiyatrosu, Silivri Belediye Tiyatrosu, Sivas Dayanışma Derneği Tiyatrosu, Çapa Tıp Fakültesi Hemşireleri Tiyatro Grubu gibi grupların kuruluşunda bulundu, çeşitli belediyeler bünyesinde kurslar açtı. Birçok tiyatro festivalinde yer alan Yedi Bölge Oyuncuları, pek çok sosyal sorumluluk projesinde de görev aldı. Yedi Bölge Oyuncuları Türkiye’de bağımsız olarak tiyatro mücadelesi veren, hiçbir kurum ya da kuruluşa bağlı olmadan kendi olanakları ile tiyatro yapmaya çalışan belki de tek amatör grup. Grup misyonunu; “Halk tiyatrosundan yola çıkarak tiyatroyu hiç uğramadığı yerlere ulaştırmak, herkese tiyatro dolu bir yaşam sunmaya çalışmak” diye tanılıyor.

Kim Çağırdı?

Oyun – 2 Perde

Yönetmen: Tanju Koçak

Işık – Efekt: Mehmet Hanifi Kılıç

Oyuncular:

Kurt Politer: Erkan Doğan

Kalfi: Savaş Berber

Çiviç Kundur: Zafer Devrim Erden

Kessen Azkes: Umut Tezerer

Prof. Dr. Tezyaza: Melek Kaya

Celep: Tanju Koçak

Byn. Tarma ve Byn. Azkes: Eda Zeynep Kaya

Elipol Yediriç: Murat Orkun Çerçi

Byn. Bamba: Berna Yavaş

Byn. Politer: Banu Baddal

Güden: Murat Yeşilmen

Şoför ve Veteriner: Alpay Atalay

1. Köylü ve 1. Gazeteci : Selen Altan

2. Köylü ve 2. Gazeteci: Ayşen Kümbül

Margarit: Bahar Baddal

İhtiyar Adam: Özay Topuz

20 Nisan Cumartesi, 19.00

Su Gösteri Sanatları Sahnesi, İskenderpaşa Mahallesi, Vezirçeşmesi Sok. No:3/A, (Pertevniyal Lisesi arka sokağı)

34080 Aksaray / İstanbul

ulusal.com.tr

# macaristan