Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Erhan Tuncel konuştu

Hrant Dink Cinayetinden yargılanan kamu görevlileri bir kez daha hakim karşısına çıktı. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan cinayetin azmettiricisi Erhan Tuncel, Trabzon Emniyeti içindeki örgütün FETÖ olduğunu söyledi.

Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Erhan Tuncel konuştu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde rol oynayan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 10. duruşması görülüyor.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesin'de görülen 9'uncu duruşmada cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Erhan Tuncel söz aldı.

TUNCEL, İDDİA ETTİ

Dönemin emniyet istihbarat elemanı olduğunu hatırlatan Tuncel, emniyete ulaştırdığı ihbarların Hrant Dink'i korumak için kullanılmadığını iddia etti.

Tuncel, emniyete taşıdığı istihbaratları engelleyen kuvvetin ise Trabzon Emniyeti içindeki FETÖ yapılanması olduğunu savundu. Tuncel, "Kimliğim açıklandı, medyaya servis edildi, bu belge üzerinden derin devlet tartışıldı. Cinayet ihbarı aynı gün verilmemiş. En son olay olduktan sonra aranıyorum gayri yasal yollarla İstanbul'a gönderiliyorum. Ben bu dosyadan beraat ettim. Çünkü ihbarcıyı sanık yapmak suç" dedi.

Tuncel'in sözlerinden sonra çapraz sorguya alınan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri Ercan Demir'e, ihbar Ankara'ya bildirildikten sonra dönüşü olup olmadığı soruldu. Demir, "Herhangi bir geri dönüş olduğunu hatırlamıyorum" diye yanıtladı.

Bugün 10'uncu duruşması görülen davada Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar Ercan Demir, Mehmet Ayhan, Faruk Sarı ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile Onur Karakaya ve Özkan Mumcu aralarında bulunduğu, 35 kişi yargılanıyor. Yasin Hayal ve Ogün Samast da SEGBİS sistemiyle duruşmalara katılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # erhan tuncel