Torunlar İnşaat, işçi Erdoğan'ın ölümünde ''sanık'' çıktı

Torunlar İnşaat ile iki taşeron şirket çalışanının işçi Erdoğan Polat davasında "Sanık" olarak yargılandığı ortaya çıktı. Şirketlerin sorumlularına yöneltilen suçlama ise "taksirle ölüme sebebiyet vermek". Erdoğan Polat 5 ay önce on beşinci katta düşmüştü.

Torunlar İnşaat, işçi Erdoğan'ın ölümünde ''sanık'' çıktı

Torunlar İnşaatın kamp amiri ve 3 taşeron şirket sorumlusu 5 ay önce inşaatın 15. katından düşerek ölen işçi Erdoğan Polat davasından yargılandığı ortya çıktı. Suçlama "Taksirle ölüme sebebiyet vermek"

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Erdoğan Polat'ın ölümü ile ilgili yürütülen soruşturmada, savcılığın hazırladığı bilirkişi raporuyla ihmalleri tek tek saptadı.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Polat'ın çalıştığı "Etkin" adlı taşeron şirketin işin organizasyonu ve denetimini yapacak teknik elemanının bulunmadığı, yere çakılan sepetin asli donanımının olmadığı, can halatının takılmadığı tespit edildi. "Etkin Hareketli Platform" ve "Çuhadaroğlu" adlı taşeron şirketlerle çalışan Torunlar İnşaat'ın, "koordinatör atayarak alt işverenleri denetlemesi gerektiği ancak bunu yerine getirmediği" belirtildi. Bu nedenle Torunlar İnşaat'ın "tali kusurlu olduğu" saptandı.

Bilirkişi Raporunda, Hem Torunlar inşaatı hem de asansör şirketi "Etkin Hareketli Platform" sorumlularının ölümden sorunlu olduğu kaydedildi.

Rapor doğrultusunda, Murat Şahin, Çağrı Hatipoğlu, Burak Yüksel ve Fuat Tuzcuoğlu hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ulusalkanal.com.tr

# stad # ali sami yen # rezidans # mecidiyeköy # torunlar inşaati erdoğan polat