Konya'daki obrukların nedeni bulundu

Konya’da oluşan obruk ve çatlakların depremle ilgisini araştıran ekip, sorunun nedenini buldu. Sorunun vahşi sulamaya bağlı yeraltı suyunun çekilmesinden kaynaklandığı saptadı. Vahşi sulama nedeniyle bölgedeki göllerde su seviyesi de ciddi oranda geriledi.

Konya'daki obrukların nedeni bulundu

Eber ve tamamen kuruyan Akşehir gölleri çevresinde yapılan çalışmada sonuç açıklandı. Yüzey yarıkları ile obrukların vahşi sulamaya bağlı oluştuğu belirlendi.

Konya’da oluşan obruk ve çatlakların depremle ilgisini araştıran ekip, sorunun vahşi sulamaya bağlı yeraltı suyunun çekilmesinden kaynaklandığını saptadı.

Akşehir ve Eber Göller Çevre Koruma Birliği ile Konya Teknik Üniversitesinden yer alan uzmanların birlikte yaptığı araştırmaya göre vahşi sulama Akşehir ve Eber göllerini yok edebilir.

Uzmanlar her 2 göl için de uyarı yaptı. Yakın gelecekte göllerinin geçici göl pozisyonuna doğru ilerlediğine dikkat çekildi.

Ayrıca çatlak ve yarıklar yerleşim yerlerini de tehdit ediyor.

# su # deprem # Konya # su seviyesi # akşehir # obruklar # obruk nedir # obruk barajı # obruk nasıl oluşur # obruk çökmesi # obruk çeşitleri # obruk haberleri # obruk # yeraltı suyu # Eber # Konya Teknik Üniversitesi