Azerbaycan Ermenistan'a görüşme çağrısı yaptı

Azerbaycan, Ermenistan'a, sınır hattının belirlenmesi konusunda ikili görüşmelere başlamayı önerdi. Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, bu konuda Erivan yönetiminden olumlu tepki beklediklerini söyledi.

Azerbaycan Ermenistan'a görüşme çağrısı yaptı

AzerbaycanErmenistan'a "sınır hattı" için görüşme çağrısı yaptı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi 43. Toplantısı'nda konuştu.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Bayramov, Azerbaycan'ın, Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme kararlılığında olduğunu kaydetti. Azerbaycanlı Bakan, görüşmelerin, egemenlik, toprak bütünlüğü ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dokunulmazlığına saygı temelinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Sınır boyunca kontrol altyapısı inşa ettiklerini bildiren Bayramov, "Ermenistan'a sınır hattının belirlenmesi konusunda ikili görüşmelere başlamayı öneriyoruz. Azerbaycan, Ermenistan'dan olumlu tepki bekliyor." dedi.

Bayramov, bölgede uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanması için bu temelde iyi komşuluk ilişkileri kurmaktan başka bir alternatif olmadığını söyledi.

# Azerbaycan # sınır # Ermenistan # çağrı # erivan # Ceyhun Bayramov # Azerbaycan Dışişleri Bakanı # Erivan yönetimi # Azerbaycan Ermenistan sınırı