Yurtseverlere özgürlük için adalet nöbeti

İstanbul Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan subayların aileleri, pazartesi günü Anayasa Mahkemesi önünde olacak. Aileler, 7 aydır bekleyen bireysel başvurularının gündeme alınmasını isteyecek. Davanın bir numaralı sanığı Emekli Albay İbrahim Sezer, eylem öncesinde Türk Milleti'ne Ulusal Kanal'a gönderdiği mektupla seslendi. Sezer, "Kumpası gören Türk Milleti'nin desteğini bekliyoruz" dedi.

İstanbul Askeri Casusluk davası aileleri, Anayasa Mahkemesi önüne çıkarma yapacak.

Casusluk kumpası ile hedef alınan askerlerin aileleri ve avukatları, 4 Ağustos Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi önünde olacak. Eylemle amaçlanan 7 aydır gündeme alınmayan bireysel başvuruları ile ilgili karar verilmesi!

Eylem öncesinde, Casusluk davasının bir numaralı sanığı Emekli Deniz Piyade Albay İbrahim Sezer Ulusal Kanal'a bir mektup gönderdi. Sezer metubunda davada yaşanan hukuksuzlukları bir bir anlattı.

"Bu sözde dava ilk kez 3 Ağustos 2010’da kurgulayanlarca, Türk halkının gözbebeği TSK’ni casus ve fuhuş yuvası gibi gösterecek bir algı oluşturarak başlamıştır. Ancak düzmece olduğu ortaya çıkmıştır. Şimdi son umudumuz AYM, inancımızı sınadığımız son nokta. 7 ay önce bireysel başvurularımız yaptık. Sabır ve inançla hukuka saygılı bireyler olarak AYM kararını bekliyoruz"

Sezer mektubunda, Türk Milleti'ne çağrıda bulundu.

"Biz İstanbul Askeri Casusluk kumpası mağduru aileler olarak ilk kez 4 Ağustos 2014 Pazaratesi günü saat 13:00'da Anayasa Mahkemesi önünde olacağız. Kumpası ve gerçekleri gören Türk Milleti'ni bizlere destek olmaya çağırıyoruz"

Davanın avukatlarından İhsan Nuri Tezel, yapılacak eylemi Ulusal Kanal'a anlattı.

Tezel, Anayasa Mahkemesi'nin diğer kumpas davalarda olduğu gibi bu dava için de "hak ihlali kararı" vermesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa mahkemesi # yurtseverler