WikiLeaks belgelerindeki gizemli Türk

Wikileaks'in yayımladığı Suudi Arabistan'a ilişkin gizli yazışmalar, Türkiye ile igili bir gerçeği ortaya çıkardı. Tahran'dan Riyad'a gönderilen bir kriptoda, ABD ile İran arasındaki nükleer görüşmelere bir Türk'ün aracılık ettiği belirtildi. Türk'ün kimliği ise açıklanmadı.

WikiLeaks belgelerindeki gizemli Türk

Devletlere ait gizli yazışmaları yayımlayan WikiLeaks, uzun bir aradan sonra yeni sırlar deşifre etti.

Wikileaks'in hedefinde bu kez Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı vardı. 70 bin belgenin yayımlandığı sitede, Türkiye'yi yakından ilgilendiren paylaşımlar da yer aldı.

Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliğinden Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen kriptoda, "2012 yılında ABD ile İran arasında süren nükleer müzakerelere gizemli bir Türkün aracılık ettiği" bilgisine yer verildi. "Gizemli Türk'ün" kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

Sızan belgeler ile Suudi Dışileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD-İran nükleer görüşmesinin ayrıntılarının anlatıldığı belgenin sahte olduğuna dair bir ifade yer almadı.

Yemenli hackerlerin Suudi Dışişleri sörvırını haklemesiyle elde edilen belgelerin sayısı 500 bin olarak biliniyor. 70 bini yayımlanan belgelerden geriye kalanlar ise önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Yayınlanması beklenen belgeler Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü paylaşılacak belgeler arasında Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğinden Suudi Dışileri Bakanlığı'na gönderilen belgelerin de olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # iran # suudi arabistan # wikileaks