Cinayete göz yumulmuş

"MİT, Ovacık Savcısı Murat Uzun'a saldırı olacak" dedi, güvenlik birimleri istihbaratı dikkate almadı. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde öldürülen Savcı Murat Uzun cinayeti hakkında hazırlanan dosya işte bu gerçeği ortaya çıkardı. Yani savcı Murat Uzun'un ölümüne göz yumuldu.

Cinayete göz yumulmuş

MİT saldırıdan 27 gün önce uyardı, savcı için hiç bir önlem alınmadı.Tunceli'nin Ovacık ilçesinde geçen yıl Eylül ayında PKK'nın silahlı saldırısı sonucu öldürülen Başsavcı Murat Uzun’un göz göre göre ölüme gönderildiği ortaya çıktı.

Tunceli valisi, il emniyet müdürü ve Ovacık kaymakamının da arasında bulunduğu kamu görevlilerinin suçun önlenmesine yönelik hizmetlerini yeri getiremedikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma dosyası, gerekli iznin verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. Dosyada yer alan ifadeler cinayetin perde arkasını gözler önüne serdi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre,Raporda MİT'in saldırıdan 27 gün önce, "Tunceli ve ilçelerinde görevli Cumhuriyet savcıları için terör örgütü keşfi tamamladı eylem için talimat bekliyorlar" istihbaratını güvenlik birimlerine ilettiği belirtildi.

Ancak kentteki savcılar için hiçbir önlem alınmadı. Sadece MİT’ten gelen istihbarat saldırıdan 20 gün önce savcı Uzun’a bildirildi.

Savcı Uzun’un babası Hamit Uzun da yazdığı bir mektupta, saldırı olacağının bilinmesine rağmen oğlunu koruyamayan yetkililerin cezalandırılmasını istemişti.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # pkk # tunceli # cinayet # ovacık # murat uzun