Mevlüt Çavuşoğlu: 84 ismi ilettik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde Suriye, FETÖ ve Cemal Kaşıkçı cinayeti vardı. Ankara, 84 kişilik FETÖ listesini Washington'a iletti. Temasları sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, Kaşıkçı konusuna değindi; "Birçok ülke Suudi Arabistan'la ilişkilerini bozmak istemiyor" dedi. Amerika'nın S-400 endişesi için ise Çavuşoğlu, "Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemem" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Washington'da temaslarda bulundu. Çantasında Suriye, Fethullahçı Terör Örgütü ve Cemal Kaşıkçı meseleleri vardı.

Özellikle FETÖ ve Amerika'nın PKK/PYD'ye desteği en önemli gündem maddesiydi.

Çavuşoğlu ve Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. FETÖ konusunda Amerika'nın talep ettiği liste iletildi. Çavuşoğlu, 84 kişilik Fetullahçı Terör Örgütü listesini teslim ettiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansında Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, cinayet nedeniyle Riyad yönetimini eleştirmeyen ülkelere göndermede bulundu.

Ve Suriye... Dışişleri Bakanı, Menbiç yol haritasını değerlendirdi.

Türk ve Amerikan ekipleri önümüzdeki günlerde bir araya gelecek...

Öte yandan Amerika'nın S-400 hava savunma sistemi endişesi de zirvede masaya yatırıldı. Çavuşoğlu, Rusya ile S-400 anlaşmasına ilişkin, "Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemem" dedi.

ulusal.com.tr

# abd # fetö # çavuşoğlu # pompeo # isim