İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ticari taksi denetimleri genelgesi gönderdi. Genelge ile polis ekipleri ticari taksilerin yolcuyu almadığını tespit ederse yolcu ticari taksiye bindirilecek. Yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil olmak üzere yasal işlem uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi

Taksi krizini çözmek için İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık 81 il valiliğine ticari taksi denetimleri genelgesi gönderdi. Genelgede, özellikle büyükşehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin yolcu almadığına ilişkin şikayetlerin artığına dikkat çekildi. Bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasındaki tartışmaları arttırabileceği ifade edildi.

Taksilerde kısa mesafe veya trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet ile denetimler yapılacak. Polis ekipleri ticari taksilerin yolcuyu almadığını tespit ettiği takdirde yolcu ticari taksiye bindirilecek.

Yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil olmak üzere yasal işlem yapılacak. Ticari taksi denetimleri artırılacak. Şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak.

Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri belediye, esnaf odaları gibi yerlerin iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak

# içişleri bakanlığı # genelge # taksi # yolcu # ticari