Beyrut ve Tahran'da Kudüs için büyük protesto eylemleri düzenlendi

Beyrut ve Tahran'da Kudüs için büyük protesto eylemleri düzenlendi. Binlerce kişi Filistin'in mücadelesine destek için Amerika ve İsrail'e karşı meydanlardaydı.

Burası İran'ın başkenti Tahran.

Burası ise Lübnan'ın başkenti Beyrut...

Binlerce kişi Filistin'e destek için meydanlarda, günlerdir eylemde.

Beyrut'un güneyinde Dahiye bölgesinde düzenlenen gösteriye çok sayıda Lübnanlı ve Filistinli katıldı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, gösteriye video konferans ile katıldı.

"Trump'ın Kudüs kararı, İsrail için sonun başlangıcıdır" diyen Nasrallah, verilecek en güzel cevabın "üçüncü İntifada" olacağını belirtti.

Arap Parlamentosu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı nedeniyle Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin katılımıyla Kahire'de olağanüstü oturum düzenledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, oturumdaki konuşmasında, "adaletsiz ve tehlikeli" olarak nitelendirdiği ABD'nin kararına karşı verilecek eylemsel tepkinin, "Filistin devletinin tanınmasını pekiştirmek ve çevresini genişletmek" olduğunu belirtti.

Kudüs'ün Arap kimliğini, tarihi ve dini statüsünü korumak için mümkün olan her yolla mücadele edileceğini söyleyen Ebu Gayt, "ABD, bu adaletsiz ve tehlikeli kararından vazgeçmeli. Bu kararın, herhangi bir yasal etkisi bulunmuyor, Kudüs'ün tarihi ve dini statüsüne zarar verecek yeni bir gelişme de ifade etmiyor." dedi.

ulusal.com.tr

# filistin # Kudüs # tahran # beyrut