Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar arasında ticaret yeniden başlayacak

Körfez ülkeleri arasında diplomatik krizin çözümü için Körfez İşbirliği Konseyi'nde başlayan normalleşme adımları hızlandı. Birleşik Arap Emirlikleri bir hafta içinde Katar ile seyahat ve ticaretin yeniden başlayacağını duyurdu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Körfez'deki Türk askeri varlığı gibi diğer meselelerin çözüme kavuşturulmasının zaman alacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar arasında ticaret yeniden başlayacak

BAE ve Katar normalleşmeye ticari alanda başlıyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ile Katar arasındaki diplomatik kriz, 5 Ocak'ta Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesinde imzalanan bildiri ile sona erdi. Bu anlaşma ile birlikte Körfez'de sular duruldu.

Suudi Arabistan ile Katar arasındaki hava, kara ve deniz sınırlarının açılması için uzlaşı sağlanmıştı. Şimdi ise Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir açıklama geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş anlaşmanın ardından bir hafta içinde Katar ile seyahat ve ticaretin yeniden başlayacağını duyurdu. Gargaş, hayata geçirilebilecek adımlar arasında havayolu, nakliye ve ticaretle ilgili pratik tedbirlerin olduğunu belirtti.

Öte yandan Gargaş, tam diplomatik ilişkilerin kurulması ve Körfez'deki Türk askerlerinin varlığı gibi hususların çözüme kavuşturulmasının zaman alacağını söyledi. Enver Gargaş, ''Diğer meselelerde ilerleme kaydetmek için ikili çalışma grupları kurulacak'' ifadelerini kullandı.

# mısır # türk # suudi arabistan # katar # BAE # bahreyn # körfez