Erlerin 'tatbikat var' denilerek kışlalardan çıkarıldıkları belirtiliyor

F tipi Gladyo'nun darbe girişiminde yer alan erlerin "tatbikat var" denilerek kışladan çıkarıldığı öğrenildi. İstanbul, Ankara ve Denizli'deki olaylarda sokağa çıkan bazı erlere, üst rütbeliler tarafından "nöbet var" ya da "tatbikat var" denildiği belirtiliyor.

Erlerin 'tatbikat var' denilerek kışlalardan çıkarıldıkları belirtiliyor

Amerikancı darbede yer alan erlerin rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek sokağa çıkarıldığı belirtiliyor.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nı işgan eden erler verdikleri ifadede rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek karargaha götürüldüklerini söyledi.

İstanbul'daki olaylarda da aynı durumun yaşandığı belirtiliyor. İddiaya göre İstanbul'da, darbe girişimine 3. Kolordu'ya bağlı bir zırhlı tugay ve alaydan bazı askerler de katıldı. Üst rütbelilerin, erleri ve bazı alt rütbeli askerleri "tatbikat var", "gece eğitim" var diyerek saat 21.00'e kadar beklettikleri, ardından "Eğitim var, mühimmat alın" dedikleri öne sürüldüldü.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan erler, ilk sorgularında tatbikat amaçlı havalimanına getirildiklerini söyledi.

Denizli'deki 11. Komanda Tugayı'nda er ve erbaşlar, "tatbikat" ve "intikal" gerekçesiyle askeri araçlara bindirildiklerini ifade ettiler.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak da darbe girişimiyle ilgili, "Söke'den bir rütbeli asker, 20 eri 'Sizi tatbikata götüreceğim' diye Ankara'ya götürmüş." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# asker # er