Bedrettin Dalan: Yargıtay olmayan bir örgütü ilan edecekti, Türk adaleti bunu terse döndürdü

Ergenekon Davası'nda yargılanan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Yargıtay'ın Ergenekon davası ile ilgili bozma talebini değerlendirdi. Karara şaşırmadığını belirten Dalan, "Olmayan bir örgüt ilan edecekti Yagıtay. Türk adaleti bunu bozdu" dedi.

Bedrettin Dalan: Yargıtay olmayan bir örgütü ilan edecekti, Türk adaleti bunu terse döndürdü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kapatılan özel görevli mahkemenin verdiği kararların bozulmasını istedi. Ergenekon Davasının firari sanığı olarak anılan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Başsavcı Yardımcısı Zekeriya Samancı'nın hazırladığı tebliğnameyi değerlendirdi.

Dalan, Ergenekon Davasının yargı içindeki F-tipi örgüt tarafından kurgulandığını söyledi.

Başsavcılığın tebliğnamesinde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve açık kanun hükümlerine aykırı davranıldığına yönelik tespitler ön plana çıktı. Dosyanın temyiz incelemesi yeni oluşturulan Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nce yapılacak.

Tebliğnamede, emekli albaylar Muzaffer Tekin ve Arif Doğan ile birlikte yargılama sürecinde hayatlarını kaybeden toplam 6 kişi hakkındaki davaların da düşürülmesi talep edildi.

Dava süreci 6 yıl 2 ay sürmüş, özel görevli mahkeme 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi için ağırlaştırılmış mübbette varan cezalar verilmişti.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: BÜLENT ÜNAL

# Bedrettin Dalan