Uber, Türkiye'den çekiliyor mu? Uber'den flaş Türkiye kararı

Uber şirketinin Türkiye'den çıkacağına yönelik iddialar sonrası şirketten bir açıklama geldi. Açıklamada, "Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz" denildi

Uber, Türkiye'den çekiliyor mu? Uber'den flaş Türkiye kararı

Uber, Türkiye'deki operasyonuyla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Mobil uygulama aracılığıyla yolculuk yapmak isteyen kişiler ile ulaşım hizmeti verenleri bir araya getiren Uber'in, 8+1 araçlar ile verdiği 'XL' hizmetini Türkiye'den çekeceği iddia edilmişti.

Bu kapsamda, Uber'in Türkiye'de yoluna sarı taksiler ile devam edeceği belirtilmişti.

Habertürk'ün haberine göre, şirketten yapılan açıklamada iddialar doğrulanmıştı.

Buna göre, önümüzdeki dönemde XL araçlarını Türkiye'den tamamen çekmeyeceğini kaydeden şirket, bu araçların sayılarını ise önemli ölçüde azaltacağını bildirdi.

İŞTE UBER'İN AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamada, "Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Uber Türkiye’ye olan bağlılığını korumaktadır, sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Türkiye’deki şehirlerin Uber gibi yenilikçi teknolojilerin sunduğu yararlardan faydalanabilmesini sağlayan yeni çözümler bulmak için tüm yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz" denildi.

ulusal.com.tr

# türkiye # uber