Mehmetçik teröristlere göz açtırmıyor

Kahraman Mehmetçik, Hakkari'de zorlu kış şartlarına rağmen teröristlere nefes aldırmıyor. Balkaya Dağları'nda yerli ve milli teknoloji yardımıyla Irak sınırını güvende tutan Mehmetçik, 2 metreyi bulan kar örtüsüne rağmen PKK'ya büyük darbe vuruyor.

Mehmetçik teröristlere göz açtırmıyor

Onlar, Hakkari'de fedakarca görev yapan kahraman askerler. Mehmetçik, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi geçtiği Arguş-2 Üs Bölgesi'nde teröristlere göz açtırmıyor.

Şemdinli ilçesinin Irak sınırındaki üs bölgesinde görev yapan Mehmetçik, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü 2 bin 400 rakımlı bölgede zorlu kış şartlarına meydan okuyor. Üs Bölgesi Komutanı YüzbaşıBahadır Alman, gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlere büyük darbe vurulduğunu söyledi.

Bu zorlu operasyonlarda Mehmetçik'in en büyük yardımcısı ileri teknoloji. Güvenlik güçleri, "Şahin Gözü" olarak nitelendirilen keşif ve hedef gözetleme teknolojisi sayesinde sınır hattında kuş uçurtmuyor. Sarp dağlar ve karla kaplı arazilerde PKK'lı teröristlerin geçiş güzergâhlarını kontrol altında tutuyor. Atak helikopterlerinin desteklediği başarılı operasyonlarla terör örgütüne ağır darbeler indiriliyor.

Terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, teröristlerin sözde karargah, depo, barınak ve sığınaklarını tek tek imha ediyor. Teknolojik imkanları ve hareket kabiliyetleriyle dosta güven, düşmana korku veriyor.

# mehmetçik # pkk # Hakkari # yüzbaşı # şemdinli