ABD'de Ida kasırgası can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 63 oldu

ABD'de Ida kasırgası, büyük yıkıma yol açtı. Kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 63’e yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden, Louisiana eyaletinde felaket bölgesini ziyaret etti, destek sözü verdi.

ABD'de Ida kasırgası can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 63 oldu

ABD'de 29 Ağustos'tan bu yana etkili olan Ida kasırgası ABD'nin kuzeydoğusunda büyük hasara neden oldu. Kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 63’e yükseldi.

Saatteki hızı 241 kilometreye ulaşan kasırga, önce Louisiana kıyılarını etkisi altına aldı. Ardından New York, New Jersey ve Pensilvanya'nın bir bölümünü vurdu. Birçok ev yıkıldı, caddeleri, sokakları su bastı, ağaçlar devrildi, ulaşım felç oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Louisiana eyaletinde felaket bölgesini ziyaret etti, destek sözü verdi.

ÖLÜ SAYISI 63'E YÜKSELDİ

New York ve New Jersey'de acil durum hali devam ediyor. Louisiana ve Mississippi'de de mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, bir milyondan fazla kişi hala elektriksiz ve elektrik kesintilerinin bir kaç gün daha süreceği belirtiliyor.

Su kesintileri de 600 bin kişiyi etkiledi.

BENZİN KUYRUKLARI OLUŞTU

Louisiana’da gıda ve benzin almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı süpermarketlerde temel ihtiyaç maddeleri sınırlı miktarda satılıyor. Kasırga nedeniyle okulları kapanan 250 bin öğrencinin ne zaman ders başı yapacağı da bilinmiyor.

BİDEN'DEN LOUİSİANA ZİYARETİ

Louisiana da, kasırgadan korumak için bir depoya götürülen dört huzurevi sakininin ölümüyle ilgili de soruşturma başlatıldı.

ABD Başkanı Joe Biden da, Louisiana'ya giderek afetzedelerle bir araya gelerek kasırgadan zarar görenlere destek sözü verdi.

# abd # new york # Hasar # pensilvanya # new jersey # ABD Başkanı Joe Biden # Louisiana # Mississippi