Kerkük-Ceyhan hattı onarılıyor

Irak Hükümeti'nden Türkiye'ye petrol ve gaz konusunda yeni bir işbirliği teklifi geldi. Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi, Bağdat'taki Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız'la görüştü. "Petrol alanında Türkiye ile daha çok çalışmak istiyoruz. " dedi. Petrol Bakanı ayrıca, Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının onarılması talimatı verdi

Kerkük-Ceyhan hattı onarılıyor

Irak yönetimi, Barzani'ye ekonomik alanda en büyük darbeyi vurmak için kolları sıvadı. Irak Merkezi Yönetimi, Bölgesel Yönetimin en önemli gelir kaynağı olan petrol gelirlerini elinden almaya hazırlanıyor.

2014 yılında IŞİD tarafından ele geçirilen bölgeyi Irak birlikleri iki yıl sonra geri aldılar.

Bölge temizlendikten sonra Irak Petrol Bakanı Cebbar el Luaybi, Bölgesel Yönetimden geçen ve Türkiye'ye uzanan petrol boru hattını onarma talimatı verdi.

Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının onarılmasıyla petrol artık Bağdat'ın kontrölünde satılacak.

Luaybi,boru hattı onarılmazsa ekonomik sıkıntıların devam edeceğini,belirtti. Boru hattının tamir edilmesiyle günlük 400 bin varil petrol ihracatı hedefleniyor.

Luaybi ayrıca Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile de bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmede tamir edilecek boru hattından yapılması planlanan petrol ihracatı konuşuldu.

ulusal.com.tr

# ırak # barzani # petrol