Yerli otomobil üretimi için talipler bitmiyor

Yerli otomobil üretimi için talipler bitmiyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, "Bütün aksamları üretme imkanımız" var dedi ve milli projeye katkı vermek istediklerini duyurdu.

Yerli otomobil için geri sayım sürüyor. Yerli oto üretiminde pay sahibi olmak için gönüllü olan, çalışmalarıyla milli projeye katkı vermek isteyenlere İstanbul da eklendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi oldukça iddialı. Projeye katkı sunmaya hazır. İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, milli imkanlarla üretilen elektirikli otomillerini örnek gösterdi.

Karaca'nın iddialı konuşmasının nedeni İTÜ Maslak Kampüsü içinde yıllardır AR-GE çalışmalarını sürdüren ve elektrikli otomobil üretiminde büyük mesafeler kat eden Derindere Motorlu Araçlar (DMA) şirketine ev sahipliği yapmaları. DMA CEO'su Önder Yol da bu iddianın bir parçası olmaktan mutlu.

Hayata geçirdikleri sistemi "Elektrikli tahrik sistemi" olarak adlandıran Önder Yol, 4x4 elektrikli yerli arazi aracı üretmeyi başardıklarını, yaklaşık 4 aylık bir testten sonra bu aracı seri üretime hazır hale getireceklerini belirtti.

Yerli otomobil projesinin başarılı olmasının elektrikli araç üretiminden geçtiğini düşünen isimlerden biri de Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Bilgen.

Elektrikli otomobilin otonom teknolojiyle buluşması gerektiğini söyleyen bir isim daha var. O da Türkiye'nin kendi kendine gidebilen ilk otonom (sürücüsüz) aracını hayata geçirmeyi başaran Okan Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nejat Erverdi.

ulusal.com.tr

# yerli otomobil