Beşiktaş, Avrupa'da galibiyetle başladı

Beşiktaş, Devler Ligi'nde tarihi bir başlangıca imza attı. Kendi liginde 5 maçtır gol yemeyen Portekiz devi Porto'nun ağlarına tam 3 gol bırakan kara kartallar gruptaki ilk maçtan 3 puanı çıkarmasını bildi. Beşiktaş'ın milli yıldızı Cenk Tosun göz dolduran futboluyla maçın adamı seçildi. Gruptaki diğer maçta Leipzig ile Monaco 1-1 berabere kalınca Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde haftayı grubunda lider tamamladı.

Beşiktaş, Avrupa'da galibiyetle başladı

Kara Kartal, Ejderhaları devirdi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Porto'yu 3-1 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında temsilcimiz Portekiz devi Porto'ya konuk oldu.

Maç hızlı başladı. Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Siyah Beyazlılar 1-0 öne geçti. Eski Portolu Quaresma'nın ortasında Talisca'nın kafa vuruşu golü getirdi. Böylece kendi liginde 5 maçtır kalesini gole kapatan Porto meşin yuvarlağı filelerinde görmüş oldu.

Beraberlik sayısı için yüklenen Porto'nun gölü ise 21. dakikada geldi. Golün sahibi yine bir Beşiktaşlıydı. Tosic ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

Dengelenen oyunu maçın yıldızı Cenk Tosun 28. dakikada bozdu. Uzak mesafeden harika bir şut çıkaran milli golcü durumu 2-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Kara Kartal ikinci yarıda da maçın kontrolünü hiç kaybetmedi. Topla oynama oranınındaki üstünlüğünü rakibe kaptırsada hakimiyet Beşiktaş'taydı.

86. dakikada ise Siyah Beyazlılar Porto'nun umutlarını bitirdi. Beşiktaş, farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta gelişen atakta iyi paslaşan temsilcimizde son çizgide topla buluşan Negredo, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Babel'in önüne bıraktı. Hollandalı yıldız düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve artık tabela 3-1'di.

Şenol Güneş'in öğrencileri bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ne altın değerinde bir 3 puanla başladı. Gruptaki diğer karşılaşma olan Leipzig-Monaco maçı da 1-1 berabere tamamlanınca Beşiktaş zirvedeki yerini aldı.

Basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Şenol Güneş maçı değerlendirdi.

UEFA tarafından maçın adamı seçilen Cenk Tosun ise Portekiz'de sezonun ilk 5 maçında gol yemeyen Porto'ya Beşiktaş'ın 3 gol atmasını değerlendirdi.

# beşiktaş