Gözler 3600 ek göstergede: Bakanlık ve Memur-Sen çalışmalara başladı

Milyonlarca memur 3 bin 600 ek gösterge müjdesini bekliyor. Ulusal Kanal’ın memur ve Çalışma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, çalışma başladı ancak kimleri kapsayacağı tartışılıyor. Memur cephesi, koşulsuz tüm memurların 3 bin 600 ek göstergeden faydalanmasını istiyor. Bakanlık ise kapsamı dar tutmayı düşünüyor

Gözler 3600 ek göstergede: Bakanlık ve Memur-Sen çalışmalara başladı

Haber: Seda Akyüz

Zam görüşmelerini tamamlayan memurlarda artık gözler 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellerin kadroya alınmasına çevrildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarında alacağı zam oranları belli oldu. Bu yıl görüşmelerde 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellere kadro talebi de sözleşmede yer aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ve kadro talebinin bu sözleşme sürecinde çözüme kavuşacağını açıkladı. Peki, çalışmalar ne durumda?

Ulusal Kanal’ın memur sendikalarından edindiği bilgilere göre, 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen 3600 ek gösterge çalışmalarında kapsam konusu tartışılıyor.

Memur-Sen, koşulsuz şartsız tüm memurların 3600 ek göstergeden faydalanmasını istiyor. Çalışma Bakanlığı ise kapsamı dar tutmayı düşünüyor.

Ulusal Kanal’ın Çalışma Bakanlığı üst düzey yetkililerinden aldığı bilgiye göre, polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin kapsama alınması üzerinde duruluyor.

Geçmiş yıllarda yapılan çalışmaları ele alacak olan Bakanlık, daha sonra geldiği noktayı memurlarla paylaşacak. Tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmemesi halinde memurlar teklifi kabul etmeme görüşünde.

Memurlar ve Çalışma Bakanlığı sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunda da görüşmeler yapacak. Kamuda çok fazla sözleşmeli personel olduğunu belirten memurlar, kapsam dışı bırakılanların vakit kaybetmeden kadroya alınmasını istiyor.

Memurlar, kadro konusunun 3600’den daha önce çözüleceği görüşünde.

# ulusal kanal # 3600 ek gösterge # memur # sözleşme # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # memursen # ek gösterge # sözleşmeli personel