Adli yıl açılışında 'dua' tartışması: MHP lideri Bahçeli'den Ali Erbaş'a 'tam destek'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yeni Yargıtay binasının açılışında dua etmesi tartışmalara neden oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erbaş için “Doğru bir iş yapmıştır” diyerek destek verdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ise Erbaş’ın inanca yönelik söylemleri ve yaklaşımını dinin istismarı kabul ettiklerini belirtti.

Adli yıl açılışında 'dua' tartışması: MHP lideri Bahçeli'den Ali Erbaş'a 'tam destek'

Yeni Yargıtay binası açılışındaki dua tartışmasıyla ilgili yeni açıklamalar geldi. MHP destek verirken Cumhuriyet Kadınları eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a gelen tepkiler üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır” diyen Bahçeli, tam destek verdiklerini söyledi:

- Diyanet İşleri Başkanı’nın duasına tahammül edemeyenler öyle bir noktaya gelmişlerdir ki, Atatürk’e ve laikliğe savaş açıldığını iddia edecek kadar izan ve insaflarını kaybetmişlerdir.

- Laiklik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel harcı, kilit taşıdır. Bunun üzerinden sanal korkular üretmek, toplumsal ve siyasal kutuplaşmayı derinleştirmeye çalışmak Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de konuya yazılı açıklama ile dahil oldu. Oygür, din istismarcılığına karşı uyarılar yaptı:

- Kendisini “Dinsel inançların siyasete, ticarete, adalete ve yargıya yansımasına itiraz edilmemeli” anlamına yorulacak söylemleriyle ilgili uyarıyoruz. İster Adli Yıl, ister Yargıtay binası açılış töreni olsun, dualı gösterileri, Müslümanlığı özgürce yaşayan milletimize ve dünyanın en ileri Müslüman ülkesi olan Türkiye’ye bir güvensizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu yaklaşımı dinin istismarı olarak kabul ediyoruz.))

Erbaş'ı oturduğu koltuğun sorumluluğuna uygun davranmaya davet eden Oygür, akla ve bilime aykırı sözlerin neye hizmet ettiğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

# mhp # devlet bahçeli # türk # diyanet # CKD # tülin oygür # Laik # diyanet işleri # Diyanet İşleri Başkanı # Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş # adli yıl # laiklik # Ali Erbaş