HDP MYK Üyesi Altan Tan: ''HDP PKK vesayetini kabul etmediğini ilan etmelidir''

HDP içinde başlatılan PKK isyanı büyüyor. Eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in ardından eski MYK üyesi Altan Tan da HDP'nin PKK tarafından yönetildiğini söyledi. Ulusal Kanal'a konuşan Tan, silahla demokrasinin yan yana olamayacağını vurguladı. HDP'nin PKK'ya karşı açık bir tavır alması gerektiğini belirten Altan Tan, "HDP, PKK vesayetini kabul etmediğini ilan etmelidir" dedi.

HDP MYK Üyesi Altan Tan: ''HDP PKK vesayetini kabul etmediğini ilan etmelidir''

Ayhan Bilgen'in HDP içinde başlattığı PKK isyanına Eski MYK üyesi Altan Tan da katıldı. HDP'ye PKK müdahalesi olduğunu söyleyen Tan, "HDP PKK vesayetini kabul etmediğini ilan etmelidir" dedi.

6-8 Ekim soruşturmasıyla kapatılması bir kez daha gündeme gelen HDP'nin PKK ile bağına karşı Eski HDP MYK üyesi Altan Tan da açık tavır aldı. Silahla demokrasinin yan yana olamayacağını söyledi.

Eski HDP Sözcüsü ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in bu çıkışının ardından bir açıklama da eski HDP Milletvekili Altan Tan'dan geldi.

"Kobani" soruşturması şüphelilerinden dönemin HDP MYK üyesi Altan Tan, tartışmalara ilişkin Ulusal Kanal'a konuştu. HDP PKK vesayetini kabul etmediğini ilan etmelidir diyen Tan, parti içinde bu tepkilerin artacağını vurguladı.

Tan yeni bir parti girişimi içinde olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Şu an için bir çalışması olmadığını belirten Altan Tan, "HDP kadro ve politikalarında bir değişikliğe gitmezse her şey olabilir" dedi.

ulusal.com.tr

# pkk # hdp # ayhan bilgen # MYK # altan tan