AK müfettişler akladı

Haziran ayaklanmasındaki orantısız güç kullandığı belirtilen polisler ile ilgili idari soruşturmalar tamamlandı. On bine yakın kişinin yaralanmasına neden olan, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü ile Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan 4 polise sadece 16 ay kıdem durdurma istendi. İki gencin hayatını kaybettiği Hatay'daki olaylarla ilgili ise "Hatay polisi yasal sınırlar içerisinde olaylara müdahale etmiştir" denildi, hiçbir ceza verilmesine gerek olmadığı savunuldu.

AK müfettişler akladı

6 kişi öldü, 13 kişi kör oldu, on binlerce kişi yaralandı. Haziran ayaklanması sırasında halka karşı suç işleyen polislerle ilgili idari soruşturma tamamlandı. Mülkiye müfettişlerinin polislere istenen en ağır ceza, 16 ay kıdem durdurma oldu.

Şikayet edilen bir polisi korumakla suçlanan İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammed Fatih Sarıyıldız'a, 16 ay kıdem durdurma cezası verildi.

Müfettişler, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan ve yargılanan 4 sivil polise de 16 ay kıdem durdurma cezası verildiğini açıkladı.

Müfettişler, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın hayatını kaybettiği Hatay'da ise hiçbir polise ceza verilmesine gerek olmadığını belirtti. Teftiş raporunda, "Hatay polisi yasal sınırlar içerisinde olaylara müdahale etmiştir. Zor kullanma sınırı aşılmamıştır. Hatay Emniyeti’nin olaylarda bir ihmali ya da kusuru yoktur” denildi.

Müfettişler; İzmir’de 14, İstanbul’da 12, Eskişehir’de ise 4 polis hakkında üç günlük maaş kesimi, 4 ay süreli kıdem tenzili ile 16 ay süreli kıdem durdurma cezası talep etti.

ulusalkanal.com.tr

# polis # Taksim # soruşturma # dayak # Haziran Direnişi