Beraat ettiler!

Polislerin Ergenekon hakim ve savcılarına sinkaflı küfürler ettiği video kayıtlarını duruşmada izlettiği için yargılanan Oktay Yıldırım beraat etti. Mahkeme, görüntülerin izletilmesinin savunma kapsamında olduğuna karar verildi.

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım; polislerin Ergenekon hakim ve savcılarına sinkaflı küfürler ettiği görüntüleri izlettiği için açılan davadan beraat etti.

Silivri Cezaevi'ndeki Ergenekon davası savunması sırasında polislerin hakim ve savcılara küfür ettiği görüntüleri izletmesinin savunma kapsamında olduğuna karar verildi.

Silivri 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Oktay Yıldırım'ın kapatılan Özel Görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerine hakaret etmediğine hükmetti.

Ergenekon kararlarıyla 33 yıl 10 hapis cezasına çarptırılan Yıldırım'ın; savunmasında izlettiği bu görüntüler nedeniyle 5 yıla kadar hapsi istenmişti.

12 Haziran 2007'de Ümraniye Çakmak karakolunda kaydedilen bu görüntülerde, polisler 2 saat sonra bulunacak bombaların tutanağa nasıl yazılacağını konuşuyorlardı.

Polisler, soruşturmaya Ergenekon ismi verilmeden 8 ay önce, operasyon için Ergenekon ismini kullanıyor ve dosyaya bakacak hakimlerle savcılara küfürler yağdırıyor.

Silivri'deki bir diğer beraat kararı da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için çıkıt. Perinçek, savunmasında Ergenekon hakimlerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # oktay yıldırım # işçi partisi lideri