Kripto MİT'çi, FETÖ imamına götürdü

FETÖ'nün şifrelerinin çözülmesinde önemli bir adım olan "Mahrem imamlar" operasyona ilişkin dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. Dijital arşivin ele geçirildiği emniyet imamına, MİT içinde takibe alınan bir kripto FETÖ'cünün götürdüğü öğrenildi. Kripto şahsın temasa geçtiği herkese eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet imamı da bu operasyonda yakalandı.

Kripto MİT'çi, FETÖ imamına götürdü

KriptoMİT'çi ön ayak oldu, FETÖ'nün gizli yapılanması çözüldü.

FETÖ'nün şifrelerinin çözülmesinde önemli bir adım olan "Mahrem imamlar" operasyonun perde arkasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, hükümete yapılan güvenlik sunumlarında, mahrem imamlar operasyonunun ayrıntılarına yer verildi.

Habere göre, MİT'te şüphe duyulan ve geri görevlerde bulunan bir personel yakın takibe alındı. Bir kaç ay süren gizli takipten sınırlı sayıda kişi haberdardı. Dikkat çekmemesi için özel önlemler alındı. Kripto FETÖ'cünün ilişkide olduğu kişiler de tek tek teknik ve fiziki takibe alındı.

Takip sonucunda, MİT personeli görevli gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak da ilişki kurduğu herkese operasyon düzenlendi. O operasyonda gözaltına alınan bir şahıstan FETÖ'nün mahrem imamlarının listesi çıktı. FETÖ'nün mahrem emniyet imamına da böyle ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # MİT # kripto # mahrem imam