Abdullah Gül büyükelçilere sahip çıktı

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Osman Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçiye destek geldi. Gül, büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilecek olmasına “Krizlerin kapısını açar” dedi. Sorosçu Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra ise Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda diretmesi gerektiğini savundu.

Abdullah Gül büyükelçilere sahip çıktı

FETÖ tutuklusu Sorosçu Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilecek olmasına Atlantik yanlılarından tepki gelmeye devam ediyor. Elçilere son destek 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi:

- Olay buraya getirilmemeliydi. Bu Türkiye için büyük bir yük.

- İmza attığınız bir sözleşmenin gereğini yapmaz ve arkasında durmazsanız itibar kaybeden Türkiye ve onu yönetenler olur. Türkiye Cumhuriyeti devleti AİHM kararlarına uyacağı sözünü verdi.

Kavala bildirisine imza atan Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki ile 22 Ekim’de görüşen Gül, 10 büyükelçiye yönelik hazırlığı yapılan "istenmeyen adam" ilanı üzerinden Sözcü gazetesine konuştu.

- Yapılan kabul edilemez. Ancak, Dışişleri zaten çağırıp gerekli mesajları vermiş. Adı üzerinde elçiye zeval olmaz. Artık bu konuyu çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil. Başka krizlerin önünü açar. Bu işi Dışişleri Bakanlığına bırakmak, yeni problemleri ortaya çıkarmamak, çıkışı olmayan noktalara götürmemek lazım.

Sorosçu Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra da 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilecek olmasına tepki gösterdi. Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını isteyen Buğra, “Bunlar çok ciddi şeyler. Dışişleri'nin engellemeye çalışması gerekir” açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirmişti.

- En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir. Kavala'ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz!

- Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen Şahıs, bu sefer de “10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır.

# fetö # abdullah gül # Ahmet Davutoğlu # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # osman kavala # dışişleri # 10 büyükelçi # Sorosçu Osman Kavala # Osman Kavala kimdir # osman kavala davası # osman kavala açıklaması # osman kavala aihm # osman kavala duruşması # osman kavala olayı nedir # Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu # soros osman kavala # osman kavala fetö