Ahmet Faruk Özdemir'den skandal sözler

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde akademisyen olan Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir, Twitter hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Özdemir'e tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, görevden alınması için çağrı yapıyor.

Ahmet Faruk Özdemir'den skandal sözler

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik bölümünde profesör olan Ahmet Faruk Özdemir kişisel Twitter hesabından, Suna Varol adlı bir kullanıcının paylaşımının altına, "Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor. Bir düşün bakalım?" şeklinde yorum yazdı.

Özdemir'in bu sözlerine sosyal medyadan tepkiler yağdı. Twitter kullanıcıları, Özdemir'in kadınlarla ilgili yaptığı skandal yorum nedeniyle görevinden alınması istendi.

Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir, tepkilerin büyümesinden sonra twitter hesabındaki tweetleri takipçileri dışındakilere kapattı.

Üniversite açıklama yaptı

Tepkiler üzerine SDÜ'nün resmi Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Twitter'da, Ahmet Faruk Özdemir ismi ile şahsi sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan öğretim üyesi hakkında Rektörlüğümüzce soruşturma başlatılmıştır. Adı geçen öğretim üyesinin üniversitemizde herhangi bir idari görevi bulunmamaktadır. Şunu da belirtmek isteriz ki Rektörlüğümüz bu tür düşünceleri asla tasvip etmemektedir."