Geceliği bin lira oldu

Bir zamanlar halkın kullanımına açık olan Bodrum’un cennet köşelerinden Torba’daki Usuluk Koyu, bugün geceliği bin lirayı geçen lüks otelle kapatıldı.

Geceliği bin lira oldu

Bodrum Mimarlar Odası’nın yargıya taşıdığı yağmayla ilgili dava sürerken bilirkişi raporunda yapılaşmayla birlikte alanın dokusunun bozulduğu, inşaatların hukuka, planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu görüşüne yer verildi. Bodrum’da günlerce tartışılan koy yağmasının arkasındaki isim ise, Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Fettah Tamince’nin yakını olan işadamı Turan Avcı.

Mimarlar odası dava açtı

Bodrum Mimarlar Odası, 15 Kasım 2012 tarihinde Muğla 2'inci İdare Mahkemesi’ne dava açarak Usuluk Koyu’nda yapılaşmaya izin veren imar planlarının iptalini talep etti. Söz konusu dava sürerken, 5 Mart 2013 tarihinde AKP hükümetince yapılan düzenlemeyle, mesire alanlarına ilişkin yönetmelik değiştirilerek, daha önceki taslakta hiç adı geçmeyen “kır evleri” ve “kır kahveleri” yapılmasının önü açılarak Türkiye’nin tüm ormanları talep eden yatırımcılara sunulmuş oldu.

Bir zamanlar yurttaşların kullanımına açık olan Usuluk Koyu’nda inşa edilen ve yaklaşık 7 aydır hizmet veren lüks otelde bir gecelik kişi başı konaklama fiyatıyüksek sezonda bin 37 liraya kadar ulaşıyor.

Harita Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Mehmet Çete, Şehir Plancısı Yard. Doç. Dr. Yakup Egercioğlu veŞehir Plancısı Serbülent Güney'den oluşan bilirkişi heyetinin sunduğu raporda, alanın dava konusu planlarla yapılaşmaya açıldığına dikkat çekilerek, "Yapılan inşatlarla alanın dokusunun ortadan kaldırılarak topografik yapının değiştirildiği, hukuka, ilgili kanuna, mevzuat hükümleri ile kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varılmıştır" görüşüne yer veriliyor.

Aydınlık