Yüksek İstişare Kurulu ABD yaptırımını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu, ABD'nin S-400 yaptırımını değerlendirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin tek taraflı yaptırım kararının kınandığını belirtti.

Yüksek İstişare Kurulu ABD yaptırımını kınadı

Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısından ABD'ye yaptırım kınaması çıktı. Toplantıda "Eğitim-öğretim" ve "aile kurumu" gibi başlıklar da masadaydı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Beştepe'de basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 1 saat 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası açıklamayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazılı olarak yaptı:

- Aile yapısını sarsmaya yönelik saldırıların giderek yoğunlaştığına değinilen toplantıda, özellikle medya yoluyla dayatılan çarpık bireysel ve toplumsal ilişki biçimlerinin ve gençlerin önüne rol model olarak çıkarılan örneklerin önce aileyi hedef aldığı, medeniyet ve kültür kodlarımızla taban tabana zıt fikirlerin ve hayat tarzlarının sürekli yüceltilmesinin ve özendirilmesinin bu oyunun bir parçasıdır.

Toplantıya Kurul üyeleri İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı. Ankara'nın ABD konusunda tavrı net oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim ve aile vurguları da dikkat çekti.

Türk Konseyinden de ABD'nin yaptırım kararına karşı Türkiye'ye destek mesajı geldi. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada Genel Sekreter Yardımcısı Kısmet Güzelov şunları kaydetti:

- ABD'nin Türkiye'ye tek taraflı yaptırım uygulama kararı haksızlıktır. Türkiye'nin yanındayız. Türkiye’nin diyalog ve diplomasi yoluyla bu konuyu objektif, gerçekçi ve siyasi olarak tarafsız bir şekilde ele alma önerisini destekliyoruz.

# abd # erdoğan # s400 # yik