Çin'den Avrupa atağı

Çin Devlet Başkanı önümüzdeki hafta, İtalya, Monako ve Fransa'da resmi temaslar gerçekleştirecek. Şi Cinping, Avrupa'ya yola çıkmadan İtalya'da Çince öğrenen yatılı okul öğrencilerinden mektup aldı. Öğrenciler Şi Cinping'i okullarına davet etti. Çin devlet başkanı, cevabında kendisine mektup yazan öğrencileri kültürel elçiler olarak gördüğünü söyledi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İtalya'da yatılı bir lisede okuyan 8 öğrenci ve okul müdürüne hitaben bir mektup yazdı.

Çin lideri, İtalyan öğrencileri yeni çağın Marco Polo'ları olmaya çağırdı.

Şi Cinping'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği İtalya, Monako ve Fransa gezisi öncesi Roma Yatılı Vittorio Emanuele II okulu öğrencileri ve okul müdürü Şi'ye mektup gönderdiler.

Öğrenciler mektuplarında Şi'den kendilerini ziyaret etmesini beklediklerini söylediler.

Çin Devlet Başkanı da İtalyan gençlerden gelen mektubu karşılıksız bırakmadı.

Okul müdürü ve öğrencilere hitap ettiği mektubunda Şi örgencileri kültür elçileri olarak gördüğünü söyledi.

Şi, öğrencilerin kendilerini akıcı bir Çince ile ifade etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti diye getirdi.

İtalyan öğrenciler Şi'ye yazdıkları mektupta okullarındaki Konfüçyüs programı sayesinde Çin'i daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve kültürel zenginliklerin değerini daha iyi anladıkları söylediler.

Öğrencilerin okuduğu Roma Yatılı Vittorio Emanuele II okulu 2009'da açıldı. Fen ağırlıklı lisede Çince öğretiliyor. Okul, İtalya'da Çince ve Çin kültürünü öğreten Konfüçyüs programının uygulandığı okul olma özelliği taşıyor.

İtalya, 2015'te dahil olduğu Asya Altyapı Yatarım Bankası ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne katılan ilk batılı ülkelerden biri olmuştu. Ardından yapılan anlaşmalarla Çin-İtalya arasındaki işbirlikleri artırılmaya çalışılıyor.

# çin # fransa # avrupa # italya # Şi Cinping # Çince # monako