Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim: YPG'ye geçit vermeyeceğiz

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye gözdağı verdi. ABD desteğinin sonsuza kadar sürmeyeceği uyarısı yapan Suriye Dışişleri Bakanı, petrol alanlarının kontrolünün YPG'nin eline geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim: YPG'ye geçit vermeyeceğiz

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim "YPG , ABD desteği ve yardımlarıyla sarhoş oldu. Ancak bu tablonun sonsuza kadar sürmeyeceğini anlamalılar" dedi.

Muallim, mevkidaşı Sergei Lavrov ile Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. Suriye Dışişleri Bakanı görüşme sonrası terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'deki eylemleri hakkında açıklama yaptı.

Muallim, Suriye devletinin hiçbir koşul altında egemenlik ihlaline izin vermeyeceğini söyledi. Suriyeli bakan, "YPG bu gerçeği çok iyi biliyor." dedi.

Suriye'nin petrol sahalarının önemli bir kısmı ülkenin kuzeydoğusunda bulunuyor. Bu bölgenin kontrolü ise şu anda PYD ve IŞİD terör örgütleri ile Suriye devleti arasında bölünmüş durumda. Ancak Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, petrol alanlarının kontrolünün YPG'nin eline geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Muallim ayrıca, "ABD'nin desteği ve yardımı onları sarhoş etti. Ancak bu desteğin sonsuza dek sürmeyeceğini anlamaları lazım" diye konuştu.

ulusal.com.tr

# suriye # YPG # velid muallim